Gud over denne by - reflektion over palmesøndag


Gud over denne by

Den sang ”God of this City” blev skrevet af et irisk lovsangsband, der var sendt på mission i Thailand. De stod på en bar og sang lovsang – sange om Jesus midt i noget af det mørke, der findes i Thailand (og andre steder), og forsangeren begyndte at bede – ordene kom bare til ham: ”Du er Gud over denne by, du er Konge over dette folk, Here over denne nation. Du er lyset i dette mørke, du er håbet til dem uden håb, du er fred til de fredsløse – der er ingen som vores Gud. Større ting er på færre og langt større ting skal gøres i denne by. ”
En bøn, der udviklede sig til denne sang.
Det er palmesøndag, indgangen til påskeugen. Folket stod og tog imod Jesus som deres konge og Herre og de havde en klar forventning om, at store ting skulle ske. Her kom deres Messias, deres befrier – men fra hvad? De levede i et meget konkret mørke, nemlig i en besættelse af deres land. Men de havde ingen ide om, at deres forventninger var alt for lave.
Deres forventninger og deres håb blev i første omgang slukket, men kun for at alle rammer skulle springes og Gud en gang for alle viste, at han er den eneste sande Gud, Gud over alle byer, Konge over alle folk, og Herre over alle nationer.

Hvilke forventninger har du til Gud i dit liv? I forhold til din by? Til hele nationen? Er det dine forventninger eller er det nogen, Gud har givet dig?

Gud har store planer og han har givet hans kirke en nøglerolle. Udfylder vi den? Hvor er mørket i vores by, hvor Gud kalder os til at lade hans lys skinne?

Jeg vil opmuntrer dig og udfordre dig til at bede denne stærke bøn, der nu er blevet til en sang over din bøn – og vær åben for, hvad Gud vil vise dig! Amen.