Indsamling til Letland v. gudstjenesten d. 20. februar


Om Sverige ikke lå i vejen - kunne vi vinke til vore venner i Letland

De har akut brug for hjælp fra dig!


Metodistkirken i Letland er helt afhængig af donationer udefra for at kunne klare sig.
Situationen er nu..
De tidligere år, har de modtaget donationer fra enkeltpersoner og menigheder i USA .
Disse donationer er pludseligt faldet bort.

Metodistkirken i Letland har besluttet, for at spare, at reducere de præstelige ansættelser med ca. 15%.
De vil indføre et medlemskontingent til deres ”Fælleskasse”. Dette vil kunne indbringe et beløb svarende til 2 fuldtidsstillinger. Dette og meget mere, for at finde muligheder for overlevelse.

Metodistkirken i Letland gør et enestående arbejde med ganske få midler. Der er en god udvikling i kirken - menighederne har et omfattende socialt arbejde. De har et stort arbejde blandt børn og unge. Der er unge engagerede, dygtige præster, og der er et rigt åndeligt liv.
Hovedparten af kirkens medlemmer tilhører den fattige del af befolkningen, og selvom den økonomiske udvikling i landet er positiv, har kirken svært ved at følge med den generelle lønudvikling.

Alle metodistpræster i Letland betaler i forvejen en tiendedel af deres relativt lille løn (ligesom at du og jeg betaler bidrag til vor kirke), som i forvejen ikke kan følge med prisudviklingen i landet.

Ledelsen er meget ansvarlig og arbejder på at skabe en stabil og fremtidssikret økonomi, men lige nu er de i en vanskelig situation –

Vi har mulighed for at række dem en hjælpende hånd.” siger vor biskop Christian Alsted

Landsledelsen håber, at Metodistkirken i Danmark kan samle 75.000 kr ind og sende til Letland. Således at vi kan være med til at sikre, at der også findes en Metodistkirke i Letland i fremtiden.

De har akut brug for hjælp fra dig.

Vi vil i Esbjerg være med til at løfte denne opgave.
Vi indsamler vor gave til vore venner derovre ved gudstjenesten d. 20. februar