Julegudstjeneste

Kære alle

Der er sket den beklagelige fejl, at julegudstjenesten ikke er kommet med i vores menighedsblad. Det beklager vi! MEN der er julegudstjeneste d. 24. dec kl. 14.00 v. Christina Preisler.

Under denne gudstjeneste samler vi ind til verdens fattigste.

LAD LIVET BLOMSTRE


J
uleaften 2018 samler landets Metodistkirker ind til vedligeholdelse og renovering af 5 vandværker i Mulungwishi, Congo.

Siden 2006 har Metodistkirkens Missionsråd i Danmark været med til at installere 5 vandværker i Mulungwishi - Congo og landsbyerne omkring.  Det giver rent drikkevand til over 20.000 mennesker.
Dette har haft fænomenal betydning for bekæmpelsen af sygdomme.

”Der er lavet målinger på, hvordan sygdommene er faldet betydeligt i den tid, der har været adgang til rent vand. Der har været et fald i sygdomme som diarré og tilsvarende sygdomme. Men også udbredelsen af sygdomme, som er reelt farligere, er blevet bremset. Faldet har været drastisk i de områder, hvor de nu har rent vand.” Sådan fortæller Mark Lewis, formand for missionsrådet.

Jette Flinck, der har været med i projektet “Rent vand – den gode forbindelse” fra starten uddyber. – ”Det har særligt haft stor effekt på de små børns sundhed og kvindernes hverdag. Men det rene vand giver alle håb, for det rene vand og den forbedrede sundhed påvirker langt flere mennesker end det ene menneske, der ikke bliver sygt eller ligefrem dør.”

At holde vandværkerne kørende kræver konstant vedligeholdelse. Der er ansat lokale teknikere til arbejdet, som skal have løn, derudover skal der løbende skiftes rør, vandhaner, pumper og styringer. Landsbyerne selv skaffer 50 % af omkostningerne til reservedele og udvidelser, resten skaffer Metodistkirkens Missionsråd via indsamlede midler. – bla. Indsamlingen juleaften.

“Det er meget teknik og konkrete ting, der er brug for – men det handler altid om de mennesker, det kommer til gode.”

Metodistkirkens Missionsråd ønsker at vandet fortsat skal strømme og livet blomstre i landsbyerne omkring Mulunwishi. Derfor er der brug for din hjælp, så vandet fortsat kan gøre godt for mennesker:
Giv en god gave eller et offer juleaften.
Kommer du ikke til gudstjeneste i Metodistkirken juleaften kan du overføre din gave direkte til din lokale menighed eller du kan sende pengene til Missionsrådets konto: 9551 - 6130256307. Husk at mærke din gave “Juleaften”.